TV műsor

Magyar Telekom: az osztalék kifizetése június 2-án kezdődik

Gazdaság, 2021.04.16

A Magyar Telekom igazgatóságának döntése alapján a társaság a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet ki, az osztalékfizetés első napja június 2-a - közölte a Magyar Telekom pénteken az MTI-vel.

A Magyar Telekom a koronavírus-járvány miatt az éves rendes közgyűlését személyes részvétellel nem tarthatta meg, a közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben a társaság igazgatósága döntött a pénteki ülésén.

Az igazgatóság 46,317 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2020. évi konszolidált éves beszámolóját, valamint 41,552 milliárd forint adózott eredménnyel elfogadta a társaság IFRS szerint elkészített 2020. évi egyedi éves beszámolóját.

Az igazgatóság arról is döntött, hogy a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet a társaság az egyedi éves beszámoló szerinti 41,552 milliárd forint adózott eredményből, amelynek a fennmaradó részét, 26,240 milliárd forintot az eredménytartalékba helyezik. Az osztalék kifizetésének első napja június 2. Az osztalékot a társaság megbízása alapján a KELER Zrt. fizeti ki.

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 16-áig az osztalékfizetésről szóló döntés utólagos jóváhagyása céljából kezdeményezik a közgyűlés összehívását, akkor az osztalék kifizetésére csak a közgyűlés általi utólagos jóváhagyást követően kerülhet sor.

Az igazgatóság döntött Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására szóló felhatalmazásról a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben, amely a döntéstől számított 18 hónapos időtartamra vonatkozik. A felhatalmazás célja a Magyar Telekom 2021-re szóló részvényesi javadalmazási programjának megvalósítása, valamint részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése.

A Magyar Telekom részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 339 forint, a legmagasabb 421,5 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!