Magyarország gazdasági helyzetét térképezik fel a Kossuth Kollégium résztvevői

Gazdaság, 2024.06.17

Magyarország gazdasági helyzetét térképezik fel a Kossuth Kollégium egyetemista és főiskolás résztvevői októberben - közölte Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.

Elmondta: a harmadik alkalommal megszervezett kutatómunka során a fiatalok a Duna-Tisza közi térségben tanyákon, falvakban, városokban több mint ezer lehetséges válaszadót keresnek fel, hogy értékes adatokat gyűjthessenek.

A felkészítést követően a terepmunka során, október 13-a és 20-a között több mint harminc, négyfős csapat (egy-egy csoportvezető tanár és három-három hallgató) járja be a településeket.

A személyes találkozások mellett lehetőséget biztosítanak a kérdőív online kitöltésére is, és az így megadott válaszokat szintén feldolgozzák az értékelés során.

A Kossuth Kollégium szakmai vezetője Domokos László, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke. A munkát segíti Botos Katalin, az Antall-kormány bankügyekért felelős tárca nélküli minisztere, egyetemi tanár - tette hozzá Lezsák Sándor.

Kifejtette: a program célja Magyarország gazdasági helyzetének feltérképezése, különös tekintettel a pénzügyi szektor és a bankokkal való kapcsolatok vizsgálatára.

A kutatómunka során az egyetemisták és főiskolások tanáraik segítségével az emberek véleményét összegyűjtve, olyan valós ismereteket kaphatnak, amelyek feldolgozása hozzájárulhat a gazdasági helyzet megújulásához - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!