Májasok - Kend kenyérre!

Gazdaság, 2021.06.18

A májas készítése valószínűleg egyidős a húsfeldolgozással. A szárnyasok, jellemzően a liba, pulyka, kacsa, valamint egyes haszonállatok máját tápláló ételként hasznosítjuk évszázadok óta.

Kaiser
A konyhában a csirke mája is kedvelt fogás, kenhető krémet azonban gyakrabban készítünk nagyobb testű sertés- és marhabelsőségből. A májasok a prémium húskészítmények közé tartoznak. Utánozhatatlan illatuk, krémesen kenhető állaguk és a fajtára jellemző ízvilág sokunk örök kedvenceivé teszik ezt az egyszerűen elkészíthető finomságot.

A májas nem csak a gyerekek kedvence

A diszonóvágások darabos májasa, a resztelt máj és a házi májkrém ínyenc falatoknak számítanak. Bár a máj elkészítése viszonylag egyszerű, ritkán érzünk magunkban késztetést, hogy kilónyi véres májjal térjünk haza. A kenőmájas viszont magától értetődően a gyerekek kedvence, így érdemes bevásárolni a kenyéren szépen eloszlatható májas készítményekből, hogy bármikor legyen alkalmunk ízletes szendvicset készíteni nekik.

A házi májas elkészítése nem igényel különösebb előkészületet. Mindössze zsiradék, vöröshagyma és vaj szükséges hozzá, az ízét a majoranna, zeller, valamint a bors hozza ki. Sót csak a főzést követően adjunk a májhoz, különben megkeseredik. A teljes puhaság elérését követően turmixolhatjuk, majd üvegekbe adagolva locsoljuk nyakon egy kis zsírral, hogy légmentesen zárjon. Sokáig úgysem kell tárolni, pár étkezés alatt egy-két kiló májból készített májas simán elfogy, főleg, ha friss kenyérre kenjük.

Ismertesd meg másokkal is!

A jól kenhető állag a bolti májasok legfontosabb követelménye a finom illat- és a közepes intenzitású májíz mellett. Ízlés dolga, hogy a hagyományos vagy az akár extrém módon fűszerezett ízeket részesítjük-e előnyben. A KolbászPosta.hu élelmiszer nagykereskedés májas alapú termékei kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek. Az alapos kontrollon átesett beszállítók termékeit lehetőség van a nagyker viszonteladói partnereként továbbértékesíteni. A több mint ezer termék között laktóz- és gluténmentes is található.

Változatos májas kínálat

Ha megfizethető árú, folyamatos minőségi követelményeknek megfelelő májasra vágysz, válogass a szendvicsekhez, hidegtálakhoz egyaránt kitűnő, de akár töltelékként is felhasználható szárnyas májasok közül. Az Orsi márkanév az időtálló minőség garanciája. Ha inkább a műbélbe töltött, pulykamájból és sertésszalonnából álló húskészítményeket kedveled, amik hidegen is jól kenhetők, válaszd a Gallicoop termékeit.

Ha a sertésmáj a kedvenced, választhatsz házias jellegű darabos, természetes bélbe vagy viaszba töltött hagymás vagy füstös ízű és műbeles készítmények közül. Kaiser fantázianév alatt chili, pizza vagy snidlinges ízvilág is kapható. A prémiumminőségű Pick borjúmájas könnyed kenhetőségéért a hozzáadott tejszín felel, jellegzetes ízét pedig egyedi fűszerezésének köszönheti.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!