Március 10-ig lehet jelentkezni a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyre

Gazdaság, 2024.03.06

Március 10-ig várják a gimnazisták jelentkezését a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyre - jelentették be a szervezők szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gáspár András, a Privátbankár.hu lapigazgatója elmondta, hogy már negyedik éve rendezik meg ezt a versenyt, amelyre - ősszel a szakképző iskoláknak és a technikumoknak, tavasszal pedig a gimnáziumoknak meghirdetett fordulókkal együtt - eddig már több mint 4500 négyfős csapat nevezett be, így a felkészítő tanárokkal együtt már több mint 22 ezer embert értek el.

Közölte, a négy diákból álló csapatok március 10-ig jelentkezhetnek a diakforum.hu oldalon, ahol az érintettek felkészülési anyagokat is találhatnak.

A verseny három fordulóból áll, az első kettő online lesz. A második fordulóból a legjobb húsz csapat jut tovább az országos fordulóba, amelyet már személyes részvétellel rendeznek meg Budapesten, április 23-án - ismertette Gáspár András.

Arra is kitért, hogy a versenyen olyan kérdésekre keresnek választ, hogy mire jó a családi költségvetés, miért és hogyan kell adót fizetni, hogyan lehet elkerülni a pénzügyi csalókat, hogyan kell elindítani egy vállalkozást. Ezeken felül a digitális és a zöld pénzügyek területén is igyekeznek ismereteket átadni.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára, a verseny fővédnöke elmondta, régóta támogatják ezt a rendezvényt, mert a tárca számára fontos, hogy minden olyan kezdeményezést felkaroljon, amely minél fiatalabb korban kezdi meg a pénzügyi tudatosság fejlesztését élmény alapon.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ezen a héten tartják a Pénz7 jubileumi 10. rendezvénysorozatát, amelyet az OECD támogat. Az eseményt nemcsak Magyarországon, hanem Európában és globálisan is megrendezik. A Pénz7 küldetése, hogy a tanulóknak olyan alapokat adjon a pénzügyi tudatosság terén, amelyre támaszkodni tudnak.

A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt a Privátbankár.hu szervezi.

A sajtótájékoztatón részt vettek a versenyt támogató szervezetek képviselői is: Erdélyi Zombor, a Gránit Alapkezelő vezérigazgató-helyettese, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője, Lambertus József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főosztályvezetője, Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatóságának vezetője, Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője, valamint Czalbert László, az MKB Private Banking hálózatirányítási és üzletfejlesztési területe és Fodor Béla, az egyedi kiszolgálási terület igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!