Meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

Gazdaság, 2020.10.01

A Magyar Innovációs Szövetség idén 30. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával csütörtökön Budapesten.

Meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt Birkner Zoltán, a hivatal elnöke elmondta, a verseny kitalálói előrelátóan már 30 évvel ezelőtt megérezték, a jövő azon múlik, hogy lesz-e elegendő tehetséges fiatal, aki tenni akar Magyarország érdekében.

Az NKFIH elnöke arra biztatta a fiatalokat, legyenek bátrak és mutassák meg ötleteiket.

A helyszínen kiadott közlemény szerint az első fordulóra november 25-ig a fiatalok természettudományos ötletük legfeljebb kétoldalas vázlatának feltöltésével pályázhatnak. Az első fordulóból továbbjutó versenyzőknek 2021. április 1-ig lesz lehetőségük a projekt részletes kidolgozására.

A közleményben kiemelték, hogy a sikeres szereplés a versenyen a korábbi 30 helyett már 100 többletpontot fog érni a jövő évi egyetemi felvételin.

Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy idén újdonságként a legjobb és a legtöbb versenyzőt elindító tanár ösztöndíjat kap a verseny befejezésekor, 600-800 ezer forint értékben.

Pakucs János szerint a tehetséges fiatalok motiválásában sok múlik a tanárokon, ezért azokat az iskolákat, ahol szakkörök, innovációs vagy kreatív klubok működnek, támogatni kívánják 1 millió forinttal.

Merkl László, az M5 csatorna igazgató-helyettese elmondta, hogy az M5 és a közmédia is évek óta médiapartnerként támogatja a versenyt, ugyanis az M5 kiemelt figyelmet fordít minden jelenségre, amelyben ismeretterjesztés, illetve kulturális attitűd van.
(MTI)

Galériánk

Meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt Meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt Meghirdették az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!