TV műsor

Megkezdődik Szentlőrinc iparterületének infrastrukturális fejlesztése

Gazdaság, 2021.02.24

Csaknem háromszázmillió forintból épül két univerzális üzemcsarnok és a hozzájuk kapcsolódó alapinfrastruktúra egy európai uniós pályázatnak köszönhetően a Baranya megyei Szentlőrincen - jelentették be a beruházás alapkőletételén a kisvárosban szerdán.

Mint azt Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta, a két, egyenként több mint 440 négyzetméteres üzemcsarnok egyikét kulcsrakészen adják majd át, míg a másikat szerkezetkész állapotban biztosítják a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak az év második felében.

Mint mondta, a kisváros hathektáros iparterületén a beruházások részét képezi az is, hogy megépítik az épületek megközelítéséhez szükséges belső burkolt utakat, biztosítják a közműveket, s további bővítéseket készítenek elő.

A képviselő kiemelte, hogy a 6-os főúttól néhány száz méterre és az M60-as gyorsforgalmi út tervezett nyomvonalától pár kilométerre fekvő iparterületen baranyai vállalkozások közreműködésével fejlesztenek, így már az építkezések kezdetével hozzájárul a projekt munkahelyek megőrzéséhez és teremtéséhez a térségben.

Koltai Péter (Független), Szentlőrinc polgármestere beszédében aláhúzta: kiemelt prioritásként kezeli az önkormányzat, hogy a település vállalkozásainak megfelelő gazdasági környezetet teremtsen, hiszen a cél a helyi kis- és közepes vállalkozások további fejlődésének, működésének segítése, a foglalkoztatottság növelése.

Elmondta: többéves előkészítés előzte meg a most induló munkálatokat, egyben reményét fejezte ki, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően mind a szentlőrinciek, mind a környéken élők számára új munkahelyek létesülhetnek. A városvezető hozzátette: bízik benne, hogy a két új csarnok mellett a jövőben továbbiak is épülnek a település iparterületén, amelyen jelenleg már öt vállalkozás működik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!