Megkezdődött egy országosan elérhető szakképzési vizsgaközpont kialakítása

Gazdaság, 2023.01.27

Országosan elérhető szakképzési vizsgaközpont kialakítása kezdődött csaknem 11 milliárd forint európai uniós támogatásból.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ az Országos Központi Akkreditált Vizsgaközpont hálózat kialakítása című projektről pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t. A projekt uniós finanszírozással, 10,906 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással egy országosan elérhető vizsgaközpont létrehozását célozza meg - írták.

A közlemény szerint a projekt hozzájárul az élethosszig tartó tanulás, a munkaerőpiaci igényekhez való rugalmas alkalmazkodás támogatásához.

A központ kialakítását az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal valósítja meg; 2026-ra felépül egy országosan elérhető, korszerű eszközökkel felszerelt központi épület. A fejlesztés a szakmapolitikai célkitűzésekkel összhangban hangsúlyt fektet a szakképzési centrumok vizsgáztatási tevékenységének professzionális ellátására is - olvasható a közleményben.

A projekt tartalmazza a vizsgáztatáshoz szükséges eszközök beszerzését és egy vizsgaközpont-adatbank kialakítását is - közölte az IKK.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. a felnőtt- és szakképzés megújításában és a digitális kompetenciák fejlesztésében vállal szerepet. Feladata a pályaválasztók, szakmát váltók és a szakképzésben érintettek eligazodásának segítése a szakképzés új rendszerében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!