TV műsor

Megkezdték munkájukat a Magyar Bankholding új vezérigazgató-helyettesei

Gazdaság, 2021.07.22

A Magyar Bankholding Zrt. márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez - tájékoztatta a pénzintézet csütörtökön az MTI-t.

A közleményben felidézték: a Bankholding idén márciusban hirdette meg ötéves stratégiáját a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésére.

A bankcsoport stratégiájának központi eleme, hogy az új nagybank a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst kiszolgál a jövőben, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrárügyfeleinek nyújtandó modern termék- és szolgáltatási paletta.

Ginzer Ildikó jelenleg az MKB Nyrt. általános és üzleti vezérigazgató-helyettese is egyben. Feladata a bankcsoport élén a lakossági, valamint a mikro- és kisvállalati ügyfelekkel kapcsolatos termékfejlesztés és kiszolgálás, valamint a létrejövő nagybank digitális transzformációjának üzleti oldali irányítása lesz. Szabó Levente - aki a Takarékbank Zrt. jelenlegi üzleti vezérigazgató-helyettese - a Bankholdingnál a közép- és nagyvállalati, az agrár, a treasury, a befektetési szolgáltatási, valamint a privátbanki terület vezetője lesz.

A szakemberek megtartják tagbanki pozíciójukat is, ugyanakkor az új megbízatásaikkal lefedett területek szakmai irányítását átveszik mindhárom tagbankban - jelezték a közleményben. Ebben arra is kitértek, hogy a holding további felső vezetői pozícióira a kiválasztás jelenleg is folyamatban van.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a jegybank engedélyének birtokában a három hitelintézmény - a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport - meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!