Megújult egy útszakasz Tiszaderzs külterületén

Gazdaság, 2021.02.18

Nagyfelületű burkolatjavításnak köszönhetően újult meg a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út 1,523 kilométeres szakasza a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzs külterületén - közölte a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint csaknem bruttó 260 millió forint hazai forrásból valósult meg a beruházás, melynek kivitelezője a közbeszerzési eljárásban kiválasztott STRABEL konzorcium.

A szakemberek a mart aszfalt felhasználásával felújított szakaszon egy méter széles stabilizált padkát építettek. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ-táblákat is kicserélték - közölték.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidül.

A közlemény szerint 2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!