Megveszi és felújítja a Körszállót a Market Asset Management Zrt.

Gazdaság, 2024.05.31

Megállapodást kötött a Hotel Budapest - ismertebb nevén Körszálló megvásárlásáról a Market Asset Management Zrt. a Danubius Hotels Zrt.-vel. - közölte a szállodalánc az MTI-vel pénteken.

Közleményükben ismertetik: a Hotel Budapest pandémia alatti, 15 hónapig tartó üzemszünete után, 2021 szeptemberétől bérbe adták a szállodát. A bérbevevő, Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti. A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti.

A vételárat a felek nem közölték.

Jelezték viszont, hogy az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója a közleményben úgy tájékoztatott: fő fókuszuk az általuk működtetett szállodák megújítása és fejlesztése. Szállodáik korszerűsítésére 2023-ban 5 milliárd forintot, az idén pedig ennek közel a kétszeresét fordítják a terveik szerint - közölte.

Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat célja magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épülete esetében is magas hozzáadott értékű beruházást terveznek, amelynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A Danubius Hotels tulajdonosa az angol CP Holdings Ltd., amelynek szállodaipari érdekeltsége Európa 6 országában van jelen. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márkák köré szerveződnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!