MEKH: csaknem háromezren regisztráltak az idei Erőművek Éjszakájára

Gazdaság, 2021.10.08

Az erőművek és a fűtőművek pénteken országszerte 35 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, az Erőművek Éjszakája idei programjaira csaknem háromezren regisztráltak - tájékoztatta az esemény főszervezője, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-t.

Az esemény pénteki megnyitóján, a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője a közlemény szerint elmondta, hogy az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól. Az energia- és távhőtermelés kulisszatitkainak bemutatásával a MEKH arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a megnyitón arról beszélt, hogy az Európai Unió tudományos szervezete a megújuló energiaforrások közt ismerte el az atomenergiát, ugyanakkor a személyes benyomások is nagyon fontosak az atomerőmű kapcsán. Hozzátette, hogy az atomerőmű évente közel 40 ezer látogatót fogad, akik a helyszínen győződhetnek meg arról, hogy az atomerőmű biztonságosan és szén-dioxid kibocsátása nélkül állítja elő Magyarország villamosenergia-termelésének felét.

Az Erőművek Éjszakáján a látogatókat számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várják a szervezők, többek között a Paksi Atomerőműben is.

Az idei évtől a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája szorosan kapcsolódik egymáshoz, így amellett, hogy az érdeklődők megismerhetik a városi fűtőművek működését, részesei lehetnek azoknak a közösségi programoknak is, amelyekkel a távhőszolgáltatók az ország számos pontján várják a látogatókat - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!