Melyek a legjobb kiegészítők faszenes grillsütőkhöz?

Gazdaság, 2023.01.20

A grillezés alapvetően a húsok és zöldségek rácsokon történő elkészítéséről szól a legtöbbek számára, de amint az ember komolyabban beleássa magát ebbe a remek hobbiba, azt fogja tapasztalni, hogy sokkal többet ki tud hozni a grillsütőjéből, mint amit elsőre látott.

Grillezés A változatos kiegészítők és eszközök segítségével Te is szinte bármit elkészíthetsz a grilled rácsain.

Mikor érdemes kiegészítő eszközöket használni?

A grillezési tartozékokkal kiszélesítheted a grillsütődön elkészíthető ételek skáláját. Hiszen hiába lehet amúgy is nagyon változatos módokon megsütni a húsokat vagy zöldségeket a grillen, kiegészítő nélkül például pizzát vagy töltött káposztát biztosan nem fogsz tudni ebben készíteni.

Te is szeretnéd elmélyíteni a grillezési tudásodat, és úgy érzed ez a grill eszközök nélkül nem megy? Válogass a Grillplaza.hu kiegészítői közül, és próbálj ki újabb és újabb recepteket általuk!

Öntöttvas serpenyők

A faszenes grillek egyik legnagyobb előnye talán az, hogy mennyei füstös zamattal látják el a bennük sülő fogásokat. Márpedig egy öntöttvas serpenyő birtokában olyan hétköznapi ételek is füstös ízvilággal bolondíthatóak meg, mint például egy rántotta, de olyan zöldségeket is elkészíthetsz benne, amik a méretük miatt félő, hogy a rácsokon leesnének, vagy szerteszét gurulnának.

Lábasok a grillen

Az öntöttvasból készült lábasokat akár a grillsütőre is tehetjük. Ezekben készíthetünk töltött káposztaféléket, leveseket, vagy szaftosabb fogásokat is. Lényegében olyan lesz, mintha a konyhában elkészíthető ételek szinte bármelyikét meg tudnád csinálni a grillsütőben is.  

Csak ebben az esetben a sülő ételek illata nem fogja belengeni az egész konyhát (vagy rosszabb esetben akár az egész lakást), és ha többen ügyködtök az ebéden, akkor vélhetően a rendelkezésre álló helyetek is lényegesen nagyobb lesz.

Süss húsokat egészben forgónyárssal!

A forgatónyársak nagyon sok mindent le tudnak egyszerűsíteni. Nagyobb darab húsokat, vagy akár egész szárnyasokat tudsz egyben elkészíteni minden gond nélkül. A legkényelmesebb természetesen az, ha egy forgatómotorral is el van látva a nyárs, mert akkor nem kell folyamatosan mellette állni, és meghatározott időközönként forgatni a húst az egyenletes sülés érdekében.

Kiegészítők pizza készítéséhez

Alapvetően a grillsütők nem alkalmasak pizza készítésére, de néhány egyszerűbb eszközzel már egy kemence funkcióját is könnyedén be tudják tölteni.  

Arról azonban ne feledkezz meg, ha ilyen funkciókkal szeretnéd ellátni a grilledet, akkor fontos, hogy rendelkezésedre álljon például egy pizzalapát is, amivel biztonságosan tudod mozgatni a tésztát nyers és kész állapotában is, valamint jó ha van a háznál egy kényelmes pizzaszeletelő eszköz is, hogy az összképet ne a hanyag vágás rontsa el a végén.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!