Mezőkövesden gyógy- és egészségparkot adtak át

Gazdaság, 2020.10.16

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán többfunkciós ligetet alakított ki Mezőkövesden a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő környezetében, amelyet pénteken adott át Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A politikus azt mondta: a koronavírus-járvány sem tudta felülírni a kormány beruházásösztönző politikáját.

A magyar gazdaságpolitika elsődleges célja a munkahelyek, vállalkozások megvédése, ehhez a beruházások támogatása a leghatásosabb eszköz. A kormány a járvány második hulláma idején is több eszközzel segíti a hazai vállalkozásokat, a munkahelyek megvédésében és újabb fejlesztésekben - közölte.

A mezőkövesdi beruházás több mint 966 millió forintba került, közösségi teret és egészségparkot alakítottak ki, a város ehhez 25 millió forintot adott.

A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry-fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a szolgáltatásai térítésmentesen vehetők igénybe minden évszakban. A Széchenyi 2020 programban létrejött beruházás célja volt a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítása, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a szabadidő eltöltésére megfelelő terek biztosítása minden generáció számára.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!