Mi mindenre jó egy kerti ház?

Gazdaság, 2022.05.17

Néha meglátunk egy-egy bútort, kiegészítőt a lakberendezési áruházakban, és el sem tudjuk képzelni, mi ezt hova tennénk, miért lenne szükségünk rá.

Kerti ház Sokan így vannak a kerti házakkal is, hiszen nem is sejtik, mennyire praktikus egy ilyen tároló, milyen sokféle módon kihasználható.

A kerti tárolók szükségessége

Akiknek van kertjük, tudják, mennyi szerszám kell ahhoz, hogy a földet megműveljük, a növényeket ápoljuk, a gyümölcsöket betakarítsuk. Tavasztól őszig nagyon sokféle kerti munkát kell elvégezni, ehhez pedig szükség lehet ásóra, gereblyére, vödörre, slagra, fűnyíróra, netán létrára is. Télen a hólapát kellhet. A nagyobb tárgyakon kívül az apróságokra is érdemes gondolnunk: kötöző, metszőolló, kesztyű.  

Sokkal könnyebb a helyzetünk, ha mindezeket egy helyen tároljuk, például egy mutatós, stabil kerti házban.

Lakberendezési áruházak termékei között célszerű szétnézni, ha szeretnénk beszerezni egyet, mert az ilyen helyeken kaphatók kerti kiegészítők is. A Homelux webáruházban kerti házakat is lehet találni széles választékban. Náluk otthon és kert kategóriában van minden, amire szükség lehet a ház körül, és néha még annál is több! 

Milyen előnyei vannak egy kerti háznak?

A kerti házak többsége ma már valamilyen műanyagból készül, és rendkívül jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Eshet az eső, hullhat a hó, tűzhet a nap, egy kiváló minőségű kerti ház nem megy tönkre, és a benne tárolt eszközök is biztonságban lehetnek.

A műanyag szerszámosházak nagy előnye, hogy nem igényelnek karbantartást és könnyen tisztíthatók. Nincs szükség impregnálásra sem, mint egy faház esetében, sokkal tartósabbak annál.  

A műanyag kerti házak, fészerek jól szellőznek, hiszen beépített szellőzőnyílással rendelkeznek. Ezért nem kell attól tartani, hogy megpenészednek a bennük tárolt tárgyak: a kerti bútorok párnáit ugyanúgy betehetjük ide télire, mint a gyerekek kerti játékait.

Hol állítható fel a kerti ház?

Építési engedély nem kell a felállításukhoz, habár van köztük akár garázs méretű ház is. Összeszerelésük rendkívül egyszerű, de a Homeluxnál szakszerű beépítés is kérhető, és telepítési útmutató is letölthető a honlapjukról, ha kell segítség.

Legtöbbször a kert egyik szegletében kapnak helyet a tárolók, hogy könnyen hozzáférhetők legyenek a szerszámok. De máshol is hasznukat lehet venni!

Van, aki a horgászáshoz használt kellékeit tartja kerti házban, és kint a folyó mentén, a horgásztanyán helyezte el. Nem kell attól félni, hogy feltörik a fészert, hiszen kettős falú szerkezettel rendelkezik és reteszelhető.

Mások garázsként használják: biciklik, rollerek, de akár babakocsik tárolására is alkalmas egy nagyobb méretű kerti ház. Alul mindegyik padlólemezzel borított, így jól védik a bennük elhelyezett tárgyakat.

Aki teheti, mindenképp gondoljon egy tárolásra alkalmas eszközre is, mikor kerti bútorok között válogat, hiszen bármikor szüksége lehet rá!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!