Mikor használjuk a lapos csatornarendszert?

Gazdaság, 2020.11.23

Bármilyen szellőztetésről van is szó, minden bizonnyal szükség lesz speciális csatornarendszer kiépítésére.

Aeroventil Ezekből természetesen különböző típusú modellek is vannak, s nem árt tudni, mikor, melyiket érdemes alkalmazni. A következő pár sorban a lapos csatornarendszerekről lesz szó bővebben.

A PVC rendszerekről

A műanyag csővezetékeket számos helyen alkalmazhatjuk, például a lakáson belül a konyhában, az iroda- vagy a WC-helyiségben. Ezek a csővezetékek tökéletesek a szellőző rendszerek összekötésére. Nagyon előnyös a beépítésük, hiszen ezek a kiegészítők hosszú élettartamúak, telepítésük egyszerű, semmilyen bonyolult eszközt nem igényelnek. A jó minőségű ABS anyagból készülő darabok esetében a maximális hőmérséklet 45 fok.

A lapos csatorna elemei

A különleges eljárásoknak köszönhetően ma már számos ellenálló műanyagból készíthetünk csatornaelemeket. A különféle csővezetékek számos elemből tevődnek össze. Szükség lehet például végzáró szellőzőrácsra, felfogató elemre, kondenz tárolókra, de csőtoldókra vagy idomokra is. Csak ezek együttese biztosítja a speciális rendszer működését.  

Hol alkalmazható a lapos csatornarendszer? 

A kellemetlen konyhai szagok ellen hatékonyan felléphetünk a beépíthető lapos csatornarendszerek segítségével. Ezek segítségével könnyen kivezethető a szabadba minden nem kívánatos szag.  

Különböző méretekben és kialakításokban kaphatunk a rendszerhez kiegészítőket. Ha Önnek is szüksége van néhány speciális elemre, akkor a AeroVentil speciális szellőző rendszerei, ventilátorai között bátran válogathat! 

Légcsatorna-tisztítás jelentősége

A légcsatornák hasznosságáról már megbizonyosodhattunk, azonban fontos figyelembe vennünk, milyen fontos a megfelelő tisztításuk is. Ennek gyakorlatilag több oka is van. A megtapadó szennyeződések miatt a helyiségben tartózkodóknak lehetnek légzési nehézségei, fáradtságérzetük, rosszullétük. A légtérben fellelhető kórokozók sajnos sokszor súlyosabb tüneteket is okozhatnak. Nem is beszélve arról, hogy a technikai gépek a megnövekedett ellenállások miatt akár 10%-os energiatöbbletet is eredményezhetnek a működés során. Ezek a tényezők láthatatlan módon kezdik mérgezni az ember életét, így rendkívül fontos a légcsatornák speciális tisztítása.

Bármilyen típusú csatornarendszerről is legyen szó, nem elég a helyes kialakítása, de oda kell figyelni a szakszerű karbantartásra és a tisztításra is. Remélem, ezzel a cikkel sikerült egy kicsit jobban megismerni a lapos csatornarendszereket szerepét, s Ön is sokkal könnyebben kiválasztja majd a megfelelő kiegészítő alkatrészeket, elemeket! 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!