Mini bölcsőde épül több mint kétszázmillió forintból Kakucs községben

Gazdaság, 2023.05.18

Mini bölcsőde épül Kakucs községben több mint kétszázmillió forint európai uniós és magyar kormányzati támogatásból - közölte a Pest vármegyei település önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint a mintegy háromezer lakosú község a Széchenyi Terv Plusz Program Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében a bölcsődei nevelés fejlesztésére közzétett pályázaton több mint 208 millió forintot nyert el a két csoportszobás, 14 férőhelyes mini bölcsőde építésére.

A tervek szerint a Fő utcai önkormányzati épülethez kapcsolódóan, egy 190 négyzetméteres, új építésű szárnyban működik majd a bölcsőde, ahol négy új munkahely is létrejön.

Hozzátették, hogy az új épületszárny teljes körűen akadálymentesített lesz, és a legmodernebb energetikai előírásoknak is meg fog felelni. Az új szárnyhoz új játszóudvar is tartozik majd.

Az önkormányzat közlése szerint a település érvényes építési engedéllyel rendelkezik, a kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek majd meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!