Miniszterelnökség: szerdától pályázhatnak a kistelepülések út-, híd-, járda-, és kerékpárút építésére, felújítására

Gazdaság, 2024.06.12

Szerdától pályázhatnak a kistelepülések út-, híd-, járda-, és kerékpárút építésére, felújítására - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A közlemény szerint 2024 májusában 5 milliárd forintos keretösszeggel az 5 ezer fő alatti kistelepülések számára út-, híd-, járda-, és kerékpárforgalmi létesítmény építési és felújítási pályázatot tett közzé a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program keretében.

A felkészülési időt követően a pályázatok benyújtására szerdától kezdve, kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár felületén keresztül van lehetőség július 12-ig - jelezték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok a támogatást a tulajdonukban lévő utak, hidak, járdák építésére, felújítására és korszerűsítésére, valamint állami vagy önkormányzati tulajdonú járdák felújítására, vagy kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására, fejlesztésére igényelhetik; egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

Úgy folytatták, hogy a program keretében igényelhető maximális támogatási összeg út-, híd-, kerékpárforgalmi létesítmények építése vagy felújítása esetén 45 millió forint, járdák fejlesztésénél 10 millió forint.

A beruházást a pályázati kiírás közzétételének napjától számított legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. november 13-ig el kell végezni - írták.

A Magyar Falu Program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése. A kormány a program keretében 5 év alatt a jelenlegi pályázati kiírással együtt több mint 370 milliárd forinttal támogatja a biztonságos mellékutak, jó minőségű utcák és járdák építését szerte az országban - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!