TV műsor

MKIK: előrelépést hozhat a G20-csúcstalálkozó az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban

Gazdaság, 2019.06.03

Előrelépést hozhat a június 28-29-i G20-csúcstalálkozó az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban - erről beszélt Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Magyar-Kínai Tagozatának elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Hozzátette: a G20-csúcs részeként Kína és Amerika közötti találkozót készítenek elő Japánban, ahol kiderül, hogy lesz-e megállapodás vagy tovább folyik "a gazdasági hidegháború".

Mint elmondta, a két ország közötti kereskedelmi feszültség a technológiai fölény biztosításáról szól, vagyis arról, hogy melyik ország biztosítja majd az új technológiákat a világnak. Kína nagyon nagy léptékkel fejlődik, Amerika pedig ezt nem veszi jó néven, mivel az eddigi fölénye eltűnőben van - jegyezte meg.

Éppen ezért a kereskedelmi háborúban fontos szerepet játszik a Huawei kínai informatikai cég, ahol nagy fejlődések mentek végbe, a vállalat, mondhatni forradalmi technológiával állt elő az utóbbi időben - emlékeztetett.

A megegyezés nehéz, mivel míg Kína globális kereskedelmet szeretne, addig Amerikának célja a belső piacainak védelme - jegyezte meg.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!