MNB: a Generali Biztosító Zrt. is beléphet a fogyasztóbarát otthonbiztosítások piacára

Gazdaság, 2021.02.25

A Generali Biztosító Zrt. is beléphet a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások piacára - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel csütörtökön.

A Generali a jegybanki elbírálás birtokában 60 napon belül kezdhet értékesíteni minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításokat. Az ilyen termékek a többihez képest magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak fölösleges többletszolgáltatások és plusz kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, ügyfélbarát kiszolgálás mellett - írta az MNB.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítás alapcsomagja elemi károkra, és más jellemző kockázatokra nyújt fedezetet. A közlemény szerint a káresemények tartalmát jegybank egységesen és kötelezően határozta meg családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve. Kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók. Az előnyök közül kiemelték, hogy a biztosító és az ügyfél közötti kommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés digitálisan is intézhető. A lakásbiztosítás a megkötése utáni 3. negyedévtől 3 havonta igény szerint bármikor felmondható. A kárrendezés időtartalma 100 ezer forint alatti kifizetési összegnél maximum 5 munkanap, fölötte 10 munkanap lehet.

A jegybanki honlapon külön felület jött létre a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások bemutatására, márciustól pedig összehasonlító oldal segíti a termékek közti eligazodást. A jegybank szerint a kínálat hamarosan széles körben válik elérhetővé, mivel szinte minden biztosító be akar lépni a forgalmazók közé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!