MNB: Szijjártó Péter kapta az idei Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági nagydíjat

Gazdaság, 2021.11.26

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj nagydíj fokozatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, míg junior fokozatát Farkas Dezső vállalkozó vette át a jegybank elnökétől - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a díjakat olyan kiemelkedő szakemberek számára ítélik oda, akik hozzájárulnak a fiatal generációk tehetséggondozásához, pénzügyi tudatosságra neveléséhez.

Matolcsy György a jegybank elnöke a közlemény szerint a díjátadón kiemelte: Szijjártó Péter áldozatos munkájának köszönhetően az országhatárokon átívelő oktatási kapcsolatok erősödtek, ezáltal kiszélesedtek a jövő tehetségeinek lehetőségei.

A nagydíj kézhezvételekor a miniszter rámutatott, hogy a tárca, valamint a nemzeti bank együttműködése komoly segítséget jelent a sikeres külgazdasági kapcsolatok elérésében.

A junior díj nyertese Farkas Dezső ifjú vállalkozó, Köztársasági Ösztöndíj nyertes, a Babson College MBA programjának tanulója, aki háromezer jelentkezőből a felvett húsz diák közé egyetlen magyarként került be. Emellett a Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) alapítója is, melynek missziója, a tehetséges és fejlődni vágyó fiatalok felkutatása és támogatása.

Az ünnepélyes díjátadót követően, bemutatták a Nagy Pénzkönyvet, amelyről Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, Kolozsi Pál Péter, a MNB igazgatója, a Nagy Pénzkönyv szakmai lektora, valamint Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum muzeológus-numizmatikusa, a kötet szerzője és szerkesztője értekezett.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította, amelynek gondozását a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben vette át, és az idei évben állami díjként alapította újra - idézte fel az MNB a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!