MNB: visszahívták a felügyeleti biztost a Dimenzió egyesülettől

Gazdaság, 2022.01.26

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszahívta a Dimenzió egyesülethez kirendelt felügyeleti biztost,  miután sikeresen lezárult az egyesület biztosítási szerződésállományának átruházása a CIG Pannónia Életbiztosítónak, illetve a Pannónia Nyugdíjpénztárnak  - jelentette be szerdán a Magyar Nemzeti Bank.

Az érintett több ezer ügyfelet az átvevő intézményeknek írásban kellett tájékoztatniuk a legfontosabb tudnivalókról.

Az MNB a tavaly szeptember 28-i határozataiban engedélyezte a Dimenzió egyesület biztosítási szerződésállományainak átruházását - emlékeztetett a jegybank közleménye.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) által kijelölt felügyeleti biztos mostanáig a jegybank megbízásából, a biztosítottak érdekeinek védelmében irányította a Dimenzió egyesületet, és előkészítette az állomány-átruházást. Mint emlékezetes, az MNB vizsgálatai korábban megállapították, hogy a Dimenzió egyesületnél hiányzott a minimális tőkeszükségletet fedező alapvető szavatoló tőke, ugyanakkor az ügyfelek megtakarításai rendelkezésre álltak.

A jegybanki döntést követő bírósági eljárások lezárulta után vált lehetővé az állomány átruházása, miközben a Dimenzió egyesület a biztos irányítása alatt folyamatosan teljesítette szerződéses kötelezettségeit az ügyfelei felé - közölte az MNB.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!