Műanyag alkatrészeket előállító gyárat épít a Trimetrik Kft. Székesfehérváron

Gazdaság, 2023.05.18

A műanyagiparban érdekelt, hazai tulajdonú Trimetrik Kft. élvonalbeli technológiákat (Ipar 4.0, robotika, szenzortechnika) integráló, műanyag alkatrészeket termelő gyárat létesít Székesfehérváron, a Magyar Multi Program támogatásából.

A cég közleménye szerint beszállítói pozícióik erősítése és versenyképességük növelése érdekében pályáztak és nyertek el 857,43 millió forint európai uniós támogatást a gyár megvalósítására.

A Trimetrik, mint beszállító vállalat célja, hogy öt éven belül piaci részesedését mind a hazai piacon, mind a nemzetközi, főként az európai piacokon megduplázza és új iparágakban is megjelenjen termékeivel. Ennek érdekében egy új, több mint 5600 négyzetméteres gyárat létesítenek az Alba Ipari Zónában, amelynek áramellátását - szintén a fejlesztés részeként - részben fedezi majd egy 323 kilowatt (kW) kapacitású napelem-rendszer.

A jövő augusztusban záruló projekt kutatás-fejlesztési részében olyan új vasúti járműipari műanyag alkatrészeket hoznak létre a M2P (metal-to-plastic) keretében, amelyek a későbbiekben jelentős hozzáadott értéket jelentenek nemzetközi járműipari vevőik számára.

Ezeken felül esztergagépet, fröccsöntőgépet és megmunkáló központokat vásárolnak, amelyek a társaság már meglévő üzemeibe kerülnek.

A nyilvános cégadatok szerint a 71 főt foglalkoztató Trimetrik Kft. 2021-ben 2,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 688 millió forint nyereséget ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!