NAK: 6,3 millió forint értékű adományt küldenek Kárpátaljára a hajdú-bihari termelők

Gazdaság, 2021.04.15

Csaknem 5 millió forint értékű vetőmagadományt, és több mint 1,3 millió forintot küldenek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hajdú-bihari tagjai a kárpátaljai gazdáknak, valamint a helyi egyházi intézményeknek, gyülekezeteknek - közölte a NAK az MTI-vel csütörtökön.

Az adományozást harmadik alkalommal szervezték meg a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve. A termelők, agrárvállalkozók főképp a tavaszi kultúrákban szükséges vetőmagokból gyűjtöttek a külhoni gazdatársaknak. Az adományban a kukorica 2 tonna, a zöldborsó 2 tonna, a napraforgó 1 tonna, a lucerna 100 kilogramm, a kiskerti vetőmag 6,5 kilogramm - írták.

A közlemény szerint az adományozók ügyeltek arra, hogy könnyen szállítható, jó minőségű, fémzárolt vetőmagot gyűjtsenek. A szervezést idén nehezítette a vírus, de a példás összefogás hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez - tették hozzá.

Az összegyűlt adomány hamarosan eljut Kárpátaljára, hogy az ottani gazdák még a tavasszal el tudják vetni a vetőmagokat - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!