NAK: elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka

Gazdaság, 2023.06.02

Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14. - közölte a NAK pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a NAK országos küldöttgyűlése tavaly döntött a tagdíjrendszer átalakításáról. Az új szabályozás értelmében a cégek az árbevételük 1,9 ezrelékét fizetik éves tagdíjnak. Az éves minimumtagdíj kerekítve az előző évi bruttó havi átlagkereset 1 százaléka (5 ezer forint), a maximum annak négyszerese (2 050 000 forint).

Hangsúlyozták: a tíz éve változatlan tagdíjstruktúra átalakítását az infláció indokolta, de így is több tízezer tagnak kedvezőbb, vagy közel hasonló összegű lesz a tagdíja, mint korábban.

A NAK közlése szerint a tagság több mint 80 százaléka, mintegy 320 ezer tag részesül tagdíjkedvezményben, amelynek értéke a tavalyi 1 milliárd forintról idén 2 milliárd forintra emelkedik.

Közölték: az adatok módosítására és a kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíjmegállapítási időszak végéig, július 14-ig van lehetőség a köztestület portálján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!