Nem tartja meg rendkívüli közgyűlését a Masterplast

Gazdaság, 2020.11.20

Nem tartja meg rendkívüli közgyűlését a Masterplast, amelyet december 11-re, illetve elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével december 15-re hirdetett meg - közölte a cég a Budapesti értéktőzsde honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint az életbe lépett rendeletek alapján a közgyűléseket nem lehet megtartani, a napirenden szereplő ügyekben az igazgatóság dönt. A veszélyhelyzet elteltét követően egy hónapig a részvényesek egy százaléka kérheti rendkívüli közgyűlés összehívását az igazgatóság határozatával meghozott döntések ügyében.

A Masterplast ugyancsak pénteki közlése alapján a közgyűlési napirend szerint alaptőkeemelésről és a könyvvizsgáló (a Mazars Kft.) megválasztásáról határoztak volna. A javaslat alapján az igazgatóság 2025-ig maximum 3 milliárd forintra emelhetné az alaptőkét, amely jelenleg mintegy 1,46 milliárd forint.

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast csoport a harmadik negyedévben elért 37,5 millió eurós árbevétellel, 4,2 millió eurós EBITDA értékkel és 2,6 millió eurós adózott profittal - közölte a társaság az előző héten.

A közleményben megjegyezték: a kiemelkedő eredményt a növekvő építőanyag nagykereskedelmi tevékenység, a bővülő gyártás és az egészségiparba belépés biztosította. A csoport új németországi leányvállalata, az egészségügyi védekezéshez szükséges speciális alapanyagokat is gyártó Masterplast Nonwoven GmbH sikeres indulásával jelentős pozitív hatást gyakorolt a társaság eredményességére - tették hozzá.

A harmadik negyedév tükrében a társaság biztosítottnak látja a 2020-as évre várt 120 millió eurós forgalom, 10,2 millió euró EBITDA, valamint 6,2 millió euró adózott eredmény elérését.

Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt.

A vállalat papírjait a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzik. A cég részvényének záró értéke pénteken 1200 forintos történelmi csúcsot ért el, míg a nap elején 1300 forinton is kötöttek rá üzletet. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb jegyzési ára 514 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!