TV műsor

Német nagykövet: a Krones Hungary Kft. sikeresen túljutott a pandémián

Gazdaság, 2021.08.02

A Krones Hungary Kft. sikeresen túljutott a pandémián - mondta Johannes Haindl, Németország Budapestre akkreditált nagykövete hétfőn Debrecenben a cégnél tett látogatása után, sajtótájékoztatón.

Johannes Haindl hangoztatta: az üzem a Covid-19 vírus okozta járvány alatt senkit nem veszített el, senkit nem bocsájtott el, sőt, száznál több munkatársat keres a jövőben.

Felidézte, hogy a Déli Ipari Parkban 2019 őszén átadott üzem 15 milliárd forint beruházással készült el, és 500 új munkahelyet teremtett. Mintegy 40 ezer négyzetméteren gyártócsarnok, 3900 négyzetméteren irodaház található.

A Krones ital- és élelmiszeripari termékeket gyártó üzemek számára tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és gépsorokat. Berendezéseik naponta palackok, dobozok és üvegek millióit dolgozzák fel a világ 156 országában, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, illetve a gyógyszer-, kozmetikai és vegyiparban.

A német diplomata debreceni látogatása során egyeztetett a városvezetéssel a következő évek tervezett fejlesztéseiről, a közeljövő kihívásairól, továbbá találkozott a Debreceni Egyetem rektorával, Szilvássy Zoltánnal.

Debrecen befektetésösztönző gazdaságpolitikát folytat, ezért szívesen települnek ide német cégek - mutatott rá Johannes Haindl a sajtótájékoztatón.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!