Nkp-kötvényeket bocsátott ki a MET Hungary Solar Park Kft.

Gazdaság, 2021.11.30

    Budapest, 2021. november 30., kedd (MTI) -  A MET Hungary Solar Park Kft. 64,8 milliárd forint névértékű, a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjában kibocsátott kötvényt értékesített kedden a Budapesti Értéktőzsdén - közölték a BÉT honlapján.

A 3,8 százalékos kuponnal rendelkező papírok átlagos eladási ára 95,8579 százalék, hozama 4,4492 százalék lett.

A MET Csoport 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park Kft. (HSP) magyarországi naperőműveinek fejlesztése érdekében bocsátotta ki a tízéves futamidejű Nkp-kötvényeket - közölte a cég a honlapján.

A kötvény minősítését a Scope nemzetközi hitelminősítő végezte, a kötvények B+ besorolást kaptak a befektetési kategóriák közül - tették hozzá.

A MET HSP tulajdonában álló, már termelő Dunai Solar Park és Kabai Solar Park, illetve a még fejlesztés és kivitelezés alatt álló buzsáki, gerjeni és söjtöri naperőművek várható összkapacitása 2022 végére 237 MWp lesz. Ez 100 ezer magyarországi háztartás villamosenergia-ellátásának megfelelő volument tud majd megtermelni.

A MET Csoport folyamatosan dolgozik zöld energetikai portfóliója bővítésén: ezt az elsősorban kelet-közép-európai és dél-európai terjeszkedést kívánja finanszírozni a kötvényprogram segítségével keletkező pénzügyi forrásokból - írták.

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2020-ban 11,2 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 71 milliárd köbméter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!