Időjárás
meteoblue
TV műsor

NMHH: 16,5 millió forint műszaki támogatás közösségi rádióknak és televízióknak

Gazdaság, 2022.01.12

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése értelmében kilenc közösségi és kisközösségi televízió és rádió több mint 16,5 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre - tájékoztatta a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat harmadik fordulójában a nyertesek összesen 16,52 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli és informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a pécsi Pannon Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió és a Városi TV Mohács. A közösségi rádióknál a miskolci Európa Rádió és a Csillagpont Rádió, a veszprémi Mária Rádió Helikon, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió pályázott sikerrel. A kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházai Rádió Smile és a székesfehérvári Táska Rádió kap segítséget - ismertették.

A médiafelügyeleti és rádiós pályázatokkal kapcsolatos döntésekre térve a közleményben jelezték, hogy a tanács eredményt hirdetett a Székesfehérvár 99,8 MHz és a Tatabánya 102,5 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű, valamint a Törökszentmiklós telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatára kiírt pályázati eljárásokban. Előbbi kettőnél a Radio Plus Kft., utóbbinál a Rádió Horizont Kft. a nyertes - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a grémium elvégezte a körzeti vételkörzetű Szeged 87,9 MHz kereskedelmi és a Nyíregyháza 100,5 MHz közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásokban a beérkezett pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát. Előbbinél hiánypótlásra szólította fel a Radio Plus Kft.-t, utóbbinál pedig nyilvántartásba vette az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t. Mindkét esetben egyedül pályáztak a szolgáltatók.

Véglegesítette és közzéteszi honlapján a médiatanács egy Szombathely telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára irányuló pályázati felhívását - írták.

Az írásos összegzés beszámolt arról is, hogy a testület a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Balaton Televízió szolgáltatójára, mert áru megvételére buzdító közvetlen felhívás hangzott el a vizsgált műsorszámban, illetve a szerződéses vállalások megsértése miatt összesen 40 ezer forintos bírságot szabott ki a zalaegerszegi és az egri Best FM szolgáltatójára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!