Nőnap - Lányoknak indít "Női mérnök leszek" címmel programot az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség

Gazdaság, 2024.03.08

"Női mérnök leszek" címmel programot indít március 8-án az általános és középiskolás lányok számára az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) tagvállalatai bevonásával - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött kezdeményezés által a fiatalok közvetlenül megismerhetik a női mérnökök munkáját - áll a szövetség közleményében.

Az EJMSZ felidézi, hogy a tavaly év végén közzétett országos, reprezentatív, a 11. osztályosok továbbtanulási terveit felmérő kutatása szerint a lányok hiába teljesítenek jól a műszaki és természettudományos tantárgyakban, mégsem a mérnökség jár a fejükben, amikor a jövőjükön gondolkoznak. Ennek sokszor az az oka, hogy alig vagy egyáltalán nem tudják, hogy valójában mivel foglalkoznak a mérnökök - tették hozzá.

A "Női mérnök leszek" program keretében a szövetség tagvállalatainál dolgozó női mérnökök látják vendégül a hozzájuk érkező fiatalokat, körbekalauzolják őket a munkahelyükön, és közben részletesen beavatják őket napi feladataikba, az előttük álló karrierlehetőségekbe, és kitérnek a kereseti lehetőségekre is.

A szövetségen belül a kezdeményezést a Balluff-Elektronika Kft., a Diehl Aviation Hungary Kft., az Emerson Automation FCP Kft., az Emerson Process Management Magyarország Kft., az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., az Ericsson Magyarország Kft., a Güntner-Tata Kft., a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a MÁV Zrt., a MÁV-Start Zrt., a Mol Nyrt., az MVM Zrt., az NI Hungary Kft., a Robert Bosch Kft. és a Sensirion Hungary Kft. hívta életre.

Az EJMSZ azért jött létre, hogy közvetlen tapasztalataival segítse és támogassa az oktatási intézmények, a gazdasági szereplők és a mérnök szakma képviselői közötti kapcsolatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!