Nőtt a félvezetők globális eladása a harmadik negyedévben

Gazdaság, 2020.11.20

Nőtt a félvezetők globális eladása az idei harmadik negyedévben éves és negyedéves összevetésben - olvasható a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA) honlapján.

A szeptember végén lezárt három hónapban 113,60 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 5,8 százalékos növekedés éves szinten és 11 százalékos bővülés a második negyedévvel összevetve.

Szeptemberben az eladások 37,9 milliárd dollárt tettek ki, ez 4,5 százaléka több az augusztusinál és 5,8 százalékkal felülmúlta a tavaly szeptemberit.

A félvezetők szeptemberi eladása éves összevetésben Észak- és Dél-Amerikában 20,1 százalékkal, Kínában 6,5 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 2,9 százalékkal nőtt, ugyanakkor Japánban 1,8 százalékkal, Európában pedig 9,8 százalékkal csökkent.

Augusztussal összevetve szeptemberben a félvezetők eladása Kínában 7,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 3,3 százalékkal, Európában ugyancsak 3,3 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 2,2 százalékkal, Japánban pedig 1,5 százalékkal nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!