Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye az első negyedévben

Gazdaság, 2021.05.17

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 9,6 milliárd forint nettó árbevételt ért el az idei első negyedévben, 37,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, a nettó eredmény 468 millió forintot tett ki, csaknem 60,3 százalékkal nőtt a tavalyi első negyedévhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyereség (EBIDTA) 1,29 milliárd forint volt, 65,2 százalékkal meghaladta a tavalyi első negyedévit.

A konszolidált üzemi eredmény 892 millió forintot ért el, 108,9 százalékkal nőtt 2020 első negyedévéhez képest.

A tájékoztatás szerint a stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 2,6 milliárd forint volt, 23 százalékkal nőtt 2020 első három hónapjához képest; a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás forgalma 3,2 milliárd forintot ért el, 22 százalékkal nőtt; a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele pedig 3,3 milliárd forintot tett ki, 46 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 95 százalék volt.

Az export árbevétele 4,3 milliárd forint volt 2021 első negyedévében, 41,1 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Az összefoglalóban a társaság jelezte, hogy tavaly az első negyedéves működést már sújtotta a járvány, ezt a bázisidőszak alacsonyabb számai is tükrözik.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a papír hétfőn 1335 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb árfolyama 1130 forint, a legmagasabb 1400 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!