Oktató kampányt indított a lízingszövetség

Gazdaság, 2021.04.06

A Magyar Lízingszövetség edukációs programot indított annak érdekében, hogy még szélesebb körrel ismertesse meg a lízing előnyeit - tájékoztatta erről a szövetség kedden az MTI-t.

Megjegyezték: a lízingcégek kiemelt szerepet kaphatnak a fejlesztések és beruházások élénkítésében, ugyanis rugalmas és költséghatékony finanszírozási formát nyújtanak.

Az MTI-hez eljuttatott oktatóvideóban elhangzik: amennyiben valamilyen költséges eszköz megvásárlásához - legyen az jármű, mezőgazdasági gép vagy számítástechnikai eszköz - nem áll a vállalkozás vagy az ember rendelkezésére a megfelelő mennyiségű pénz, a lízing a legkézenfekvőbb megoldás.

Az újonnan forgalomba helyezett személyautók közül tízből négy lízingelt - hangzik el a videóban.

A lízingügyletek két fő alaptípusa létezik, a pénzügyi lízing, amelynek nyíltvégű változata esetén a futamidő letelte után a használó eldöntheti, hogy megveszi-e az eszközt, illetve a zártvégű, amelynek esetében mindenképpen az igénybevevő tulajdonába kerül az eszköz - ismertetik az oktató anyagban. Az operatív lízing vagy tartós bérlet azok számára kedvező, akik kedvelik a modern eszközöket, egyszerűen és gyorsan szeretnék cserélni azokat, az üzemeltetéssel pedig nem kívánnak foglalkozni, ennél ugyanis az igénybevevő nem válik tulajdonossá - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!