Orbán: nem választási, hanem újraindítási költségvetést kell csinálni

Gazdaság, 2021.06.09

A jelenlegi helyzetben nem lehet választási költségvetést csinálni, mert akkor nem lesz gazdasági újraindítás - szögezte le a miniszterelnök a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján szerdán Budapesten.

Orbán Viktor a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági csúcskonferencián három axiómát sorolt fel. Szerinte az első ilyen, hogy nem kormányzati, politikai természetű kihívással állnak szemben, hanem egy egész társadalmat átfogó, totális gazdagági és társadalmi kihívással, így az erre adott válasz sem lehet csak politikai természetű. Ez azt jelenti, hogy nagyon széles összefogásra van szükség a gazdaság minden szereplőjével - tette hozzá.

Második axiómaként azt nevezte meg, hogy gazdaságpolitikát pártalapon nem lehet csinálni. Ez nem pártkérdés, amikor egy gazdaságot kell újraindítani akkor mindenkire szükség van - fogalmazott.

A harmadik axióma a kormányfő közlése szerint, hogy ilyen helyzetben nem lehet választási költségvetést csinálni. Ha "választási költségvetést csinálunk", akkor nem lesz újraindítás, ezért újraindítási költségvetést kell csinálni, ennek a szellemében "nyújtottuk be a 2022-es költségvetést" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!