TV műsor

Országszerte lezárult a Digitális Jólét Pontok kiépítése

Gazdaság, 2019.11.26

Lezárult a Digitális Jólét Pontok kiépítése, a Delta Csoport országszerte 1500 helyszínre több mint 15 ezer digitális eszközt telepített - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) megbízása alapján uniós forrásból csaknem 3,2 milliárd forintért hozták létre a közösségi internet-hozzáféréseket. A beruházó minden pontra 3 laptopot, 2 tabletet, 2 telefont, továbbá multifunkciós nyomtatót és routert szállított, valamint beltéri és kültéri wifi-hozzáférést épített ki. A beüzemelt eszközökre 24 hónapos garanciát vállaltak.

A kivitelezés során logisztikai kihívást jelentett az informatikai struktúra kialakítása eltérő adottságú helyszíneken, és a helyi internetszolgáltatók sajátosságainak integrálása a központi menedzsment rendszerbe - fogalmazott a közlemény szerint a Delta Csoport technológiai vezetője, Szűr Krisztián. A projekt elsősorban kistelepülésekre terjedt ki, hogy elősegítse az elektronikus ügyintézést, és a digitális írástudás fejlesztését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!