Összecsukható konténerei fejlesztésére 1,25 milliárd forint tőkebefektetést kapott a Continest

Gazdaság, 2019.07.12

A Takarék Kockázati Tőkealap 1,25 milliárd forint forrást biztosít az összecsukható konténerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Continest Technologies Zrt.-nek, a tranzakció során az alap kisebbségi részesedést szerzett.

A tőkeinjekcióval a további növekedés mellett cél a vállalat technológiai fejlesztése és nemzetközi piaci terjeszkedésének segítése is.

A társaság az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében felidézte, hogy a Continest egységek gyártása és fejlesztése 2017 óta zajlik Magyarországon. A gazdaságosan szállítható rendszer minden tekintetben versenyképes a tradicionális merevvázas megoldással, ugyanakkor az innovációnak köszönhetően 80 százalékkal csökken a mobil infrastruktúra kialakításával kapcsolatos logisztikai költség és a környezeti teher - közölték.

A Continest tájékoztatása szerint a könnyen összecsukható és nyitható konténerek minden olyan vállalkozás és projekt számára megoldást jelentenek, ahol nagyméretű, átmeneti iroda- vagy szállásigény merül fel, például fesztiválokon, sportrendezvényeken, ipari-, energetikai- és infrastrukturális projektek esetében, a katasztrófavédelmi és honvédségi kiegészítő feladatoknál.

A Continest összecsukható konténerek a Sziget 2017-es rendezvényein mutatkoztak be először, azóta a jelentősebb hazai fesztiválok mellett például Svájcban, Romániában, Olaszországban és Grúziában rendezett zenei fesztiválokon és sporteseményeken is használták a konténereket szállásként, öltözőként vagy irodaként. Januártól az egyik prototípus a litván különleges erők csapatpróbáin vesz részt, februárban pedig a Svédországban megrendezett Alpesi Sí Világbajnokságon a verseny több mint 1200 négyzetméteres szervizközpontját is a szentendrei cég konténereiből építették fel - ismertették.

A friss tőkét a vállalkozás a jelenlegi konténerállomány növelése mellett termékfejlesztések megvalósítására fordítja. Hazai és holland mérnökök közreműködésével három jelentős innovációs projekt fejeződik be a következő 12 hónapban: a 20 lábas napelemes konténer, az összecsukható konténerekhez csatlakoztatható, környezetbarát vizesblokk, valamint a golyó- és repeszálló konténer. A termékfejlesztések célja főként az, hogy a rendezvényszakmából indult Continest a hadászati és a katasztrófavédelmi szegmensekben is sikereket érjen el - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!