OTP: elindult a Masterplast részvények jegyzése

Gazdaság, 2022.10.05

Megkezdődött a Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek lakossági jegyzési időszaka szerdától; az intézményi értékesítésben résztvevő befektetők számára a jegyzés hétfőn indul - közölte az OTP Bank az újonnan kibocsátandó részvények kizárólagos forgalmazója.

A közleményben felidézték, hogy a hőszigetelő rendszereket gyártó vállalat nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával a növekedési terveinek finanszírozásához.

Tájékoztattak arról, hogy a cég három új hőszigetelőanyag gyártóüzem létrehozását tervezi; jelenleg három országban - Magyarország, Németország, Szerbia - működtet nyolc gyártóbázist.

Kifejtették: a társaság stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása. Ennek a finanszírozását kívánja a vállalat a tervezett tőkebevonásból fedezni.

A cég szerint az energiaválság és a klímavédelmi célok teljesítése miatt az épületek energiahatékonyságának javítása egyre sürgetőbbé vált, ezért a a hőszigetelőpiac folyamatos bővülésére számítanak.

A Masterplast a 4000-4400 forintos ársávot jelölte ki a lakossági befektetőknek; a végleges árat az intézményi jegyzés lezárását követően határozzák meg. A jegyzési időszak mindkét esetben október 14-én ér véget - tájékoztattak.

A 25 évvel ezelőtt alapított társaság a második negyedévben rekordot jelentő, 57,5 millió euró (23,3 milliárd forint) konszolidált árbevételt ért el, szemben az egy évvel ezelőtti azonos időszaki 57,1 millió euróval.

A Masterplast részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriában jegyzik. A papír kedden 4190 forinton zárt, az elmúlt egy évben 2700 és 4670 forint között kereskedtek vele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!