TV műsor

Péntech: egyre több vállalkozás veszi igénybe a digitális faktoring lehetőséget

Gazdaság, 2021.02.25

Egyre több kis- és középvállalkozás veszi igénybe a digitiális faktoring lehetőséget - közölte a digitális faktoringra és online hitelezésre specializálódott Péntech cég csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Péntech finanszírozási oldalán 2020 március óta több mint 400 százalékkal nőtt a regisztráló kis- és középvállalkozások száma, a cégek több mint 6 milliárd forint értékben igényeltek finanszírozást az oldalon keresztül, a legnépszerűbb termék pedig egyértelműen a faktoring.

A közleményben kiemelték, hogy a pandémia miatt sok vállalkozásnak kihívást jelent a hagyományos faktoring folyamat, mivel számos faktorcégnél és banknál még manuálisan, sok esetben papír alapon működik a folyamat. A járványidőszakban a cégek egyre inkább a digitális csatornákat preferálják, a teljesen online ügyintézés pedig gyors és egyszerű megoldást nyújt.

A közleményben idézik a Magyar Faktoring Szövetség adatait, amelyek szerint 2020 harmadik negyedévében 6 százalékos visszaesést szenvedett el a piac a 2019-es azonos évi időszakhoz képest, eközben azonban a Péntech online szolgáltatását egyre több vállalkozás veszi igénybe.

Berényi Benjámin, a Péntech társalapító-ügyvezető igazgatója a közleményben elmondta, szerencsésnek tartják magukat, hiszen a digitális megoldásaiknak köszönhetően egy zsugorodó piacon is növelni tudták piaci részesedésüket.

Elsődleges céljuk, hogy a hazai kis- és középvállalkozások felismerjék a faktoringban rejlő lehetőségeket, és nem csupán likviditásuk optimalizálása során, de a növekedésükhöz vezető úton is segítsék ügyfeleiket - tette hozzá a társalapító-ügyvezető igazgató.

A Péntech digitális finanszírozást kínál a hazai kis- és középvállalkozásoknak, legyen szó digitális faktoringról vagy online hitelezésről. Portfóliójukban több mint 500 regisztrált cég szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!