Pénzügyi, banki vetélkedőt indít egyetemistáknak az MBH

Gazdaság, 2023.09.26

Új generációs "banktudósokat", a banki és pénzügyi kérdésekben legtájékozottabb egyetemistákat keresi a DUE Médiahálózat és az MBH Bank a Nagy diák banktudós teszt vetélkedőn - közölte az MBH Bank kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a bankok egymásra licitálva kínálják egyre korszerűbb digitális pénzügyi megoldásaikat, a korszerű, kényelmes applikációk használatával, a bankba járás helyett online megoldásokkal, virtuális bankkártyákkal, FinTech megoldásokkal sokkal jobban, takarékosabban, tudatosabban lehet intézni a pénzügyeket. Ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket, technológiai és digitális megoldásokat jól lehessen használni, tisztában kell lenni a legfontosabb pénzügyi fogalmakkal, mint például a kriptovaluták, befektetések, neobankok, azonnali utalás, biztonságos fizetés. Ezek megismerésében segít szórakoztató formában a Nagy diák banktudós teszt - írják a közleményben.

A háromfordulós, online, edukatív vetélkedőbe felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező, 18-26 év közötti fiatalok kapcsolódhatnak be, de a tesztet bárki kitöltheti.

A játék célja, hogy bárki, aki szeretné tesztelni pénzügyi, gazdasági tudását, egyszerű, szórakoztató formában tehesse ezt meg. A kérdésekhez magyarázat is kapcsolódik, így annak is érdemes kitöltenie a tesztet, aki szeretne elmélyülni a témában, és újat tanulni.

A verseny első fordulója 2023. szeptember 20. és december 1. között érhető el a www.banktudosteszt.hu oldalon.

Az itt legjobb eredményt elért 1000 játékos meghívást kap a 2023. december 11-dikei középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák között dől el az értékes nyeremények sorsa - írták.

A legokosabb banktudós elsőként választhat a külföldi tengerparti nyaralás, az iPhone14 és az Apple Watch párosa, illetve az elektromos roller közül. A második és harmadik helyezett a fennmaradó díjak egyikével térhet haza. A verseny eredményhirdetése és a díjak ünnepélyes átadása 2024. január 13-án, az Educatio Kiállításon lesz - közölte a MBH Bank.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!