Planet 2021 - Kormánybiztos: pozitívak a kiállítás első napjainak tapasztalatai

Gazdaság, 2021.12.01

Pozitívak a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó első napjainak tapasztalatai - közölte az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című szerdai műsorában.

Joó István azt mondta: az eseményen több mint 180 kiállító vesz részt, és eddig több mint száz országból érkeztek vendégek.

A kiállítás mellett az interaktív programok is sok látogatót csalogatnak, például be lehet ülni egy elektromos kisrepülőbe, megnézhetik az elektromos kukásautót és információt szerezhetnek az otthoni komposztálás lehetőségéről - fűzte hozzá.

Tudatta: a Jövő hősei címet viselő élményprogramot több mint 150 iskoláscsoport, 4600 diák látogatja majd meg, akik a programokon a leginnovatívabb módszerekkel tanulhatnak a Föld jelenlegi állapotáról, és hogy mit tehetnek a helyzet változtatásáért.

A program kalandpark, színház és szabadulószoba keveréke, ahol a fiataloknak kérdésekre kell válaszolniuk, és információkkal gazdagodhatnak - tette hozzá Joó István.

Kitért arra is, hogy a világtalálkozó programjain több mint száz előadó szólal fel, ismertetik a problémákat, és technológiai megoldásokat mutatnak be azok megoldására.

Az expón részt vesz körülbelül 30-35 startup is, amelyek potenciális befektetőket találhatnak, mert nagy befektetési szervezetek is jelen vannak a kiálltáson, amelyek lehetséges partnereket keresnek - mondta a kormánybiztos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!