PM: az OBO Bettermann vezetőjével tárgyalt Varga Mihály

Gazdaság, 2023.03.27

Erős és válságálló a magyar-német gazdasági együttműködés, amelynek jó példája az OBO Bettermann vállalatcsoport magyarországi cégeinek fejlődése is - jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Ulrich L. Bettermannt, a vállalatcsoport ügyvezetőjét a Pénzügyminisztérium (PM) hétfői közleménye szerint.

A pénzügyminiszter kiemelte: Németország az egyik legfontosabb gazdasági partner, az itt működő 2700 német cég több mint 220 ezer embernek ad munkát, többségük továbbra is jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot. A magyar-német gazdasági kapcsolatok az elmúlt évek során gyors ütemben bővültek: a két állam közötti teljes áruforgalom a járvány okozta csökkenést követően 10 százalék felett erősödtek - részletezte a tárcavezető. A német kamara legutóbbi konjunktúrajelentésével kapcsolatban elmondta: a megkérdezett vállalatok 88 százaléka ma is Magyarországon valósítaná meg beruházását. Ez az arány a legmagasabb a felmérések kezdete, 1995 óta - írták.

Az OBO Bettermann vállalatcsoportról szólva Varga Mihály kiemelte: a több mint 100 éves múltra visszatekintő német családi vállalkozás már három évtizede van jelen Magyarországon, három leányvállalata több mint 1200 embert foglalkoztat belföldön. A villamosipari termékeket gyártó cég tavaly ősszel jelentette be legújabb, 18 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását a Pest megyei Bugyin, amellyel 100 új munkahelyet teremt - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!