Polányi Zoltán a CIG Pannónia vezetője

Gazdaság, 2021.02.25

A jegybank jóváhagyta, hogy Polányi Zoltán legyen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. első számú vezetője, egyben a társaság leánycége, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) első számű vezetőjének helyettese - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán kelt határozatában döntött az engedélyezésről.

A CIG Pannónia csoport adózás után 735 millió forint nyereséget ért el 2020-ban az előző évi 639 millió forint veszteség után - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján e hét keddjén. A teljes átfogó jövedelem 359 millió forint nyereség volt, a 2019-es 323 millió forintos veszteség után.

A társaság jelentése szerint az adózott eredmény 1,374 milliárd forinttal nőtt tavaly az előző évihez képest. Ennek oka, hogy a nem-élet szegmens egyedi adózott eredménye 786 millió forint veszteség lett az egy évvel korábbi 1,299 milliárd forintos veszteséggel szemben, az élet szegmens egyedi adózott nyeresége a 2019-es 737 millió forintról 1,675 milliárd forintra nőtt.

Jelezték azt is, hogy csoport gyors intézkedéseket hozott, illetve hajtott végre már tavasszal a járvány miatti rendkívüli helyzet hatásainak ellensúlyozására. Megkezdődött egy stratégiai munka, amely a csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni és az új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!