Régiós szinten együttműködnek a közbeszerzési hatóságok

Gazdaság, 2018.02.13

A Közbeszerzési Hatóság, illetve a hatóság keretében működő független Közbeszerzési Döntőbizottság nemzetközi együttműködést kezdeményezett a visegrádi négyes tagországok (Cseh Köztársaság, Lengyelország és Szlovákia), valamint Horvátország és Szerbia társzervezeteivel - tájékoztatta az MTI-t a hatóság kedden.

A Közbeszerzési Döntőbizottság közölte: az együttműködés célja a közbeszerzési jogorvoslati rendszer eredményességének, hatékonyságának és átláthatóságának javítása.

A magyar V4-es elnökség keretében a hazai közbeszerzési szervezet kedden, Budapesten harmadik alkalommal szervezett nemzetközi szakmai rendezvényt a régiós tapasztalatcsere ösztönzésére - olvasható a közleményben.

A rendezvény keretében szó esett a hamarosan bevezetésre kerülő elektronikus kommunikáció szabályairól, az üzleti titok védelméről, illetve a jogorvoslathoz való jog érvényesülésének garanciáiról.

A Közbeszerzési Döntőbizottság olyan speciális jogállású szervezet, amelyet a jogalkotó a közbeszerzési eljárásokat érintő egyes jogviták intézésére hozott létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!