Sikeres kötvényaukciót tartott a Vöröskő Kft.

Gazdaság, 2022.01.21

Sikeres kötvényaukciót tartott a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pénteken; az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető társaság 7 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A kibocsátott kötvény 10 éves futamidejű, fix kamatozású, átlaghozama 4,8512 százalék.

A Vöröskő Kft. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a kötvénykibocsátás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában történt. A kibocsátott kötvények az International Capital Market Association által publikált "Green Boond Principles" kritériumai alapján zöld kötvénynek minősülnek.

A bevont forrást a teljes céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projektek finanszírozására fordítják, ideértve a bolthálózat ingatlanberuházásait, és az automata raktár, illetve irodaépületek fejlesztését.

A társaságnak ez az első kötvénykibocsátása, és egyelőre nem tervez újabbat; a mostani kötvénykibocsátással egy 10 éves programot valósítanak meg.

A vállalat csütörtökön közölte, hogy az Euronics kiskereskedelmi árbevétele több mint 11 százalékkal, 71 milliárd forintra nőtt tavaly az előző évhez képest, ez a 64 szaküzletből álló országos üzlethálózat történetének eddigi legnagyobb forgalma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!