Soltész: megerősödik az a közösség, mely felismeri a bajok forrását és a megoldás felé törekszik

Gazdaság, 2022.11.30

Ha egy közösség felismeri a bajok forrását, és a megoldás felé mozdul el, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból, a nehézségeket összefogással győzve le - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Veszprémben.

Soltész Miklós a veszprémi Német Ház megújulása alkalmából tartott ünnepségen kiemelte: az a cél, hogy unokáink, dédunokáink is vállalják nemzetiségi hovatartozásukat, így maradhatnak meg a nemzetiségek, ez pedig csak összefogással lehetséges.

A nemzetiségek életében nagy jelentősége van a parlamenti, a szószólói, az országos, a megyei, a települési jelenlétnek - húzta alá.

Nagy eredménynek nevezte, hogy az elmúlt tíz esztendőben közel tízszeresére nőtt a német nemzetiségi óvodák és iskolák száma Magyarországon.

Emlékeztetett: a kommunizmus időszakában nehézségek sújtották a német közösségeket; beszélni csak titokban mertek, nem vállalhatták nyíltan hovatartozásukat.

Az utóbbi években, főként az elmúlt egy évtizedben jelentősen változott a közfelfogás, mostanra már érdemes megmaradni német nemzetiségűnek - húzta alá Soltész Miklós.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!