Sporttechnológiai cégek indulását támogatja a Startup Campus

Gazdaság, 2021.04.28

A Startup Campus új inkubációs programot indít, amelynek keretében ismert sport- és üzletemberek mentorálásával sporttechnológiai startupok létrejövetelét támogatja - közölte az innovációs központ szerdán az MTI-vel.

Kiemelték: a programmal a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlását, a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piacosítását kívánják segíteni.

A közleményből kiderül, hogy a legjobb csapatoknak 20 millió forintos kezdőtőkét biztosítanak az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkebefektetővel együttműködve. A program keretében továbbá a résztvevőknek hathetes online vállalkozásfejlesztési képzést tartanak, illetve szellemitulajdon-védelmi segítséget is nyújtanak.

A mentorok között megtalálható Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-bajnok, Csisztu Zsuzsa korábbi tornászbajnok és sportjogász, Borsányi Gábor Teqball-alapító, valamint Bogdán Csaba és Lóránt András sportmenedzserek.

A SportTech Startup Programra olyan legalább két fős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezhetnek, akik egy innovatív startupötlettel rendelkeznek teljesítménynövelés, sportegészségügy, megelőzés és rehabilitáció, sporteszköz-technológia, sportlétesítmények, sportegyesületi gazdálkodás, stadionszolgáltatások, tömegsport és egészséges életmód, szurkolói élménytechnológiák, vagy esetleg sportmenedzsment eszközök terén - ismertették. Az érdeklődők május 23. éjfélig jelentkezhetnek a program honlapján.

A Startup Campus egy európai központú innovációs központ és startup inkubátor, amely vállalati és állami partnerei számára fejleszt és valósít meg innovációs programokat - olvasható a közleményben. Az inkubátor oktatási, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési szolgáltatásokkal segíti az innovatív projekteket ötlet fázistól a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-kig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!