Stabilan nőtt a külföldi működőtőke-befektetések értéke Kínában az első nyolc hónapban

Gazdaság, 2019.09.12

Stabilan nőtt a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke Kínában az első nyolc hónapban, különösen nagy arányú volt a beáramlás a magas növekedési potenciállal bíró csúcstechnológiás szektorokban.

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy augusztusban 70,89 milliárd jüan értékben áramlott be külföldi működőtőke Kínába, ami az egy évvel korábbinál 3,6 százalékkal több.

A január-augusztusi időszakban a külföldi működőtőke-befektetések értéke 6,9 százalékkal 604 milliárd jüanra emelkedett. Dollárban számolva a közvetlen külföldi tőkebefektetések értéke a tavalyi év azonos időszakához képest 3,2 százalékkal nőtt, elérte a 89,26 milliárd dollárt.

Robusztus növekedést könyvelhetett el a csúcstechnológiát alkalmazó szegmens, az FDI értéke 39,3 százalékkal nőtt a múlt év első nyolc hónapjához viszonyítva, amivel az országba beáramló összes külföldi működőtőke befektetés 58,4 százalékával részesedett. Erős maradt a külföldi befektetők érdeklődése a csúcstechnológiát alkalmazó feldolgozóipari és szolgáltatóipari vállalatok iránt, az FDI értéke 16,4 százalékkal, illetve 58,4 százalékkal emelkedett ezekben a szektorokban a januártól augusztusig tartó periódusban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!