TV műsor

Stratégiai HR szolgáltatásokkal bővíti portfólióját a Roche budapesti szolgáltatóközpont

Gazdaság, 2021.02.15

Komplex humánerőforrás (HR) pozíciókat hoz Magyarországra, és ezzel 150 fővel bővíti budapesti regionális szolgáltatóközpontját a Roche globális egészségügyi vállalat - közölte a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. hétfőn az MTI-vel.

Ismertetik, hogy az elmúlt négy évben 900-ról 1300 főre bővítette létszámát a budapesti székhelyű Roche Szolgáltató (Európa) Kft., a mostani tervek szerint pedig márciustól újabb 150 embert vesz fel, miután a globális egészségügyi vállalat eddigi HR-struktúrájának teljes átalakítása mellett döntött.

Martin Kikstein, a budapesti iroda ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, az új HR pozíciókkal olyan komplex feladatköröket tudnak majd ellátni, amelyek nem jellemzőek a hazai szolgáltatóközpontok piacán, ilyen például a toborzás és kiválasztás, a juttatások és kompenzáció, az üzleti támogatás, valamint különböző marketing feladatkörök.

Czuprik Zoltán, a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. HR-igazgatója elmondta, az európai, közel-keleti, valamint afrikai térséget (EMEA) lefedő budapesti iroda a régióhoz tartozó 50 ezer munkavállalója számára nyújtott támogatást több mint 60 országban, ez továbbra sem változik, a szolgáltatási körük és az elvégzendő feladatok hozzáadott értéke viszont jelentősen nőni fog.

Hozzátette: a bővülés során a legtöbb új munkakörben a HR tapasztalat és az angol nyelv magas szintű ismerete alapelvárás, emellett német, spanyol, olasz illetve francia nyelvtudással rendelkező kollégákat is várnak, az új pozíciók kiírása, és a toborzás március elsejétől indul.

A Roche Szolgáltató (Európa) Kft. a Roche Csoport része, mely 2006 óta van jelen Magyarországon. A Roche-nak három szolgáltatóközpontja van a világon: Budapesten, San Joséban és Kuala Lumpurban. A legnagyobb a Budapesten található Roche Szolgáltató (Európa) Kft., amely több mint 1300 munkavállalóval az egész EMEA régióban nyújt teljeskörű támogatást és tanácsadást több mint 120 Roche leányvállalatnak pénzügyi, beszerzési, HR és IT területeken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!