Svájcban jelentősen romlott a befektetői hangulat márciusban

Gazdaság, 2023.03.29

Svájcban jelentősen romlott a befektetői hangulat márciusban az előző hónaphoz képest a Credit Suisse és a CFA Switzerland szerdán közösen kiadott jelentése szerint.

A svájci befektetői hangulatindex márciusban 29 ponttal mínusz 41,3 pontra süllyedt az előző havi mínusz 12,3 pontról. Az egy éve nem látott mértékű befektetői hangulatromláshoz a svájci pénzügyi szektorban kialakult problémák vezettek. Március 19-én bejelentették, hogy a szintén svájci UBS bank 3 milliárd svájci frankért felvásárolja a pénzügyi nehézségekkel küzdő eddigi vetélytársát, a Credit Suisse pénzintézetet. A második legnagyobb svájci bank átvétele a legjelentősebb bankfúzió Európában a 2008-as pénzügyi válság óta.

A jelenlegi helyzet megítélését tükröző index 3,2 ponttal 15,2 pontra csökkent márciusban.

"A svájci pénzügyi elemzők hangulata ismét romlik, a részvényhozamok kilátásai pedig a közelmúltbeli banki zavarok miatt kedvezőtlenek" - kommentálta az eredményt a CFA.

A CS-CFA svájci befektetői hangulatindexe azt mutatja, hogy a felmérésbe bevont svájci pénzügyi elemzők mennyire optimisták a következő 6 hónap várható gazdasági fejleményeivel kapcsolatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!