Százhetven millió forintból bővítette kapacitását a békéscsabai Forgút Bt.

Gazdaság, 2024.04.17

Százhetven millió forintból bővítette kapacitását az út- és mélyépítéssel foglalkozó békéscsabai Forgút Bt. - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a fejlesztéshez szükséges 120,73 millió forintot a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből nyerték el; a különbözetet önerőből biztosították.

Az összegből a cég gépparkját és telephelyét fejlesztette. Beszereztek hat gépet, amelyeket útburkolatok aszfaltrétegeinek egyengetéséhez, tömörítéséhez; útburkolatok építésénél kotrási és rakodási műveletekhez; valamint útburkolati jelek felfestésére lehet használni.

Emellett a vállalkozás telephelyén lévő, 508 négyzetméteres, három oldalról nyitott, döngölt föld aljzattal rendelkező, a gépek elhelyezésére szolgáló színt is átépítették, amely zárható, a gépeket a külső időjárási körülményektől megvédő helyiséggé alakult át. Napelemeket is telepítettek, amely a békéscsabai telep részleges energia ellátását támogatja - írták.

A Forgalomtechnikai, Útépítő és Szolgáltató Bt. 1998-ban Békéscsabán alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás. A forgalomtechnikai ágazaton belül elsősorban a közúti jelzőtáblák gyártásával, forgalmazásával és telepítésével, útburkolatjel festéssel, továbbá ideiglenes forgalomterelések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Az útépítés terén kisebb utak, kerékpárutak és járdák építését és felújítását vállalják.

A cég 20 dolgozóval, saját tulajdonú telephellyel és jelentős gépparkkal rendelkezik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a betéti társaság a 2022-es évet csaknem 621 millió forint értékesítési árbevétellel zárta, amely elmarad az előző évi 745 milliótól. Adózott eredménye ez idő alatt mintegy 116 millió forintról 63-ra csökkent.
(MTI)

Címkék

GINOP Forgút Bt. Békéscsaba
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!