Szita Károly: a Sisecam 80 milliárd forintos beruházása 350 embernek ad majd munkát Kaposváron

Gazdaság, 2021.10.13

A török Sisecam 220 millió eurós, mintegy 80 milliárd forintos beruházásként 350 embernek munkát adó üvegcsomagoló üzemet épít Kaposváron, amelynek első lépéseként hamarosan elkezdődnek a régészeti feltárások a város keleti ipari parkjában 40 hektáron - jelentette be Szita Károly fideszes polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett a befektető cég alelnöke és vezérigazgatója is.

Szita Károly nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Sisecam, mint a világ egyik legnagyobb üveggyártója a somogyi megyeszékhelyet választotta a beruházása helyszínéül. A befektetőnek 4 kontinens 14 országában vannak gyárai, és 150 országba szállít termékeket - tette hozzá, kiemelve, hogy technológiájának minden szegmensében fenntarthatóságot és környezettudatosságot zászlajára tűző cégről van szó.

"Gyors és rövid ütemezésben állapodtunk meg, várhatóan másfél-két éven belül láthatóvá válik, mi is épül a város ipari parkjában" - fogalmazott Szita Károly.

Ahmet Kirman, a cég alelnöke azt mondta, hisznek abban, hogy Kaposvárral jól együtt tudnak működni. Reményének adott hangot, hogy a következő év végére talán el is kezdődhet a gyártás az új üzemben.

Görkem Elverici, a Sisecam vezérigazgatója arról beszélt, hogy a kaposvári beruházás fontos számukra. Nagyon alapos tárgyalások előzték meg a döntésüket, hogy megtalálják a legtökéletesebb helyszínt. Ebben szerepet játszott a piacokhoz való közelség, az infrastruktúra, a munkaerő és az alapanyag rendelkezésre állása, valamint az aszódi üzemükben szerzett több éves tapasztalatuk - fejtette ki. A somogyi megyeszékhelyről kívánják majd ellátni a közép- és nyugateurópai országokat a termékeikkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!